Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον Βουλευτή Ρεθύμνου, κ. Μανόλη Χνάρη υποδέχτηκε το πρωί της Παρασκευής στο Δήμο Αμαρίου πραγματοποιώντας αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά ο Δήμαρχος κ. Παντελής Μουρτζανός.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στις πληγείσες περιοχές, στην οποία παρευρέθηκε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, κ. Μιχάλης Σαρρής, το μέλος της Κεντιρκής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Γιάννης Λίτινας, ο Γραμματέα της Ν.Ε. Ρεθύμνου ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέας Αντωνίου καθώς και Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αμαρίου, ο κ. Χνάρης και η συνοδεία του συναντήθηκαν με κατοίκους και εκπροσώπους των Δημοτικών Κοινοτήτων, συζητώντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά την καταστροφή.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ενημερωτική συνάντηση, όπου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη για άμεση αποκατάσταση των ζημιών στις δημόσιες υποδομές και στις αγροτικές εκτάσεις, καθώς και στη δίκαιη και ταχεία αποζημίωση των πληγέντων. Ο κ. Χνάρης τόνισε την ανάγκη για γρήγορη κινητοποίηση της πολιτείας και την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για την ανακούφιση των κατοίκων και την επαναφορά της περιοχής στην προτέρα κατάσταση, καθώς και την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανασυγκρότησης της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου, κ. Μουρτζανός, ευχαρίστησε τον κ. Χνάρη για την άμεση ανταπόκρισή του και εξέφρασε τη δέσμευση της δημοτικής αρχής να συνεχίσει να υποστηρίζει τους πληγέντες με κάθε δυνατό μέσο. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για συνεχή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για την επιτάχυνση των διαδικασιών αποκατάστασης.

Η σύσκεψη έκλεισε με την κοινή δέσμευση όλων των συμμετεχόντων να παραμείνουν στο πλευρό των πληγέντων, με στόχο την πλήρη αποκατάσταση της περιοχής και την προστασία της από μελλοντικούς κινδύνους, ιδίως ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.